0744 668 217 / Strada Caisului 7, Viilor 545400 stoicastoves@gmail.com

Schiedel

Cosurile de fum Schiedel  fac parte din renumitul grup BRAMAC, cunoscuti pentru invelitori si acoperisuri  profesionale. Acestea sunt de fapt sisteme de cosuri de fum ceramice si au ca element central tubulatura de samota de inalta calitate.

Se racordeaza la seminee, sobe de teracota, centrale termice sau chiar cazane de mare putere, si asigura evacuarea in siguranta a fumului si gazelor de ardere emanate de acestea.

Sistemele de cos de fum ceramice sunt rezistente la condensul acid, socuri termice si sunt potrivite indiferent de combustibilul utilizat sau de sursa de caldura. In plus, aceste sisteme de cos de fum ceramice sunt adaptabile, existand varianta alegerii unui combustibil mai avantajos in cazul unei explozii de preturi. Garantia cosurilor de fum ceramice este de 30 de ani.

Cosurile de fum SCHIEDEL UNI

Cos de fum profesional Schiedel Uni

Cosuri de fum de inalta calitate, utilizate pentru evacuarea cu tiraj natural a fumului si gazelor de ardere provenite de la generatoare de caldura individuala, cazane pentru instalatii de incalzire centrala sau instalatii termice industriale. Sunt adaptabile pentru combustibili gazosi, lichizi sau solizi, se monteaza simplu si rapid, cu costuri reduse si asigura functionarea sursei de caldura la randament maxim. Pe intreaga durata de exploatare nu necesita reparatii sau interventii costisitoare si elimina total riscurile de incendii si intoxicatii provocate de cosuri de fum defecte sau neetanse.

Compuse din:

– Tubulatura de samota de calitate tip Schiedel, cu racorduri

– Termoizolatie din placi de vata minerala bazaltica

– Manta prefabricata cu protectie mecanica si stabilitate

– Accesorii (piatra soclu, grilaj de ventilare, usa de curatare, con, placa de acoperire)

Cosurile de fum Schiedel Uni vin intr-o gama larga de tipodimensiuni, pentru o selectie corespunzatoare: pentru un singur canal, doua canale egale ori inegale sau un canal de fum si unul de aerisire.

Pentru o functionare optima a sursei de incalzire, precum si un consum redus de combustibili si costuri mai mici, este foarte importanta corelarea focarului cu elementele de racordare si cosul de fum, de aceea este necesara o dimensionare corecta a diametrului interior util al cosului.

Beneficiarilor le revine sarcina de asigurare a rezistentei si stabilitatii, prin urmatoarele masuri de asigurare statica: corset metalic din profile otel cornier, zabrelit; camasuiala din beton armat monolit sau un set asigurare statica tip Schiedel.

Cosurile de fum SCHIEDEL RONDO        

Se utilizeaza pentru evacuarea cu tiraj natural a fumului si a gazelor de ardere cu temperaturi intre 190°C si 400°C.

Sunt protejate de umezeala datorita izolatiei termice ventilate, iar tubul de calitate din samota rezista la umiditate agresiva si condens acid. Sunt usor de montat, fiind alcatuite din tubulatura de samota Schiedel, vata minerala bazaltica si mantale usor prefabricate din beton. Sunt prevazute cu colectorul de condens, usita de curatare, deflector, placi frontale cu coltare si au dimensiunile exterioare de 38x38cm, tipodimensiunea Ø20 cm.

Cos de fum profesional Schiedel Quadro

Cosurile de fum SCHIEDEL QUADRO

Aceste cosuri de fum sunt destinate locuintelor cu proprietari multipli, dispusi la etaje diferite, si determina costurile necesare fiecarui beneficiar in parte. Gazele de ardere se emana deasupra nivelului acoperisurilor, in deplina siguranta.

Aceste cosuri de fum colectoare dispun de doua canale coaxiale distincte, de fum si de aer de combustie si au o serie de avantaje:

  • Gazele se evacueaza deasupra acoperisurilor, prezentand siguranta pentru locatari
  • Creste randamentul centralelor termice, prin preincalzirea aerului
  • Se diminueaza costurile pt evacuare, fiind mai multi beneficiari
  • Nu necesita reparatii sau interventii costisitoare
  • Usor de montat, cu costuri reduse
  • Garantie 30 de ani

Sunt fabricate din tubulatura de samota tip Schiedel, de inalta calitate, manta prefabricata din beton usor, si accesorii: piatra soclu, piese de racordare, usita de curatare, conul de evacuare, set de asigurare statica si altele. Cosurile de fum Schiedel Quadro sunt disponibile intr-o gama variata de tipodimensiuni.

Plewa

Datorita elementelor prefabricate cosul de fum Plewa isofix Premium ofera confort maxim, securitate, reducerea cheltuielilor si a timpului de punere in functiune. 
Cosul de fum poate fi folosit pentru urmatoarele tipuri de combustibil: Solid, Lichid, Gazos

Funcționare: la presiune negativă (presiunea din coș este mai mică decât presiunea ambientală).
Rezistent la coroziune și la autoaprindere.

Sistem constructiv:
Sistem de coș de fum cu trei straturi, format din elemente exterioare din beton cu argilă expandată cu înălțime de 32,5 cm, tubulatură interioară din șamotă izolată cu vată minerală având înălțimea de 50 cm, inclusiv racord de fum, element de curățare, recuperator de condens și element terminal.

Asigurare statică
În cazul în care coșul de fum se ridică mult deasupra acoperișului, acesta trebuie asigurat static cu tije filetate introduse în găurile prevăzute în colțurile mantalelor, conform instrucțiunilor de montaj.

Important:
La dimensionarea coșului de fum se va lua în considerare forma pătrată a tubulaturii interioare, astfel la o secțiune pătrată 18×18 cm suprafața este 313 cm iar la o secțiune rotundă cu Ø = 20 cm suprafața este 314 cm .

De ce sa alegi un cos de fum profesional?

Un cos de fum (horn) eficient si economic este ceea ce-ti doresti pentru casa ta si firma noastra se asigura ca vei achizitiona un produs calitate foarte buna, la preturi accesibile! Fie ca este vorba de material ceramic, inox, caramida, samota, fii sigur ca noi avem produsul perfect pentru amenajarea locuintei tale!

Cosul de fum este cea mai importanta componenta a sistemului de incalzire a casei, de aceea, alegerea ideala este un cos samota invelita in izolatie de vata bazaltica si cosuri de beton. De ce? Datorita duratei de viata lunga si rezistentei ridicate.

Pentru a-ti usura munca, ne-am gandit la cateva criterii pentru a te ajuta sa faci cea mai buna alegere:

Lungimea cosului (hornului) trebuie sa fie fie mai mare decat coama casei, pentru evitarea problemelor de functionalitate, cum ar fi racirea fumului. De ce trebuie evitat acest lucru? Pentru ca racirea fumului impiedica functionarea optima a cosului si totodata exista posibilitatea ca fumul sa patrunda in incapere.

Diametrul asigura tirajul optim al dispozitivului, impiedica depunerile de funingine (in cazul tirajului prea mic) si consumul ridicat de lemne (in cazul tirajului prea mare).

Montarea cosului de fum trebuie realizata de personal calificat si autorizat, de aceea firma noastra reprezinta solutia perfecta! Datorita experientei noastre in domeniu, noi stim cat de importanta este montarea, cat si achizitionarea produsului optim!

O recomandare pentru tine din partea echipei noastre:
Alege un horn sau cos de fum izolat, pentru o functionalitate mai buna, durata de viata mai lunga si pentru a evita probleme legate de condens, tiraj, coroziune.

Pentru ca ne adaptam oricaror preferinte, preturile hoarnelor si produselor noastre sunt variate, in functie de combustibilul folosit, calitate, tipul cosului, inaltime si diametru.

Apeleaza la noi cu incredere si vei gasi produsele ideale pentru locuinta ta!

X